به گزارش پرتال امام خمینی به نقل از ایسنا، منوچهر متکی عصر دوشنبه در جلسه‌ای با موضوع پیرامون «تحلیل و بررسی مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مناسبات جهانی» در سالن اجتماعات شهید آوینی دانشگاه صنعتی سهند با بیان این که ماندگاری هر ایده و مکتب جدیدی بستگی به پیام نهفته در آن دارد، عدالت، اعتراض و عصیان نسبت به مناسبات ظالمانه موجود را از خصیصه‌های انقلاب دانست و افزود: انقلاب اسلامی از همان آغاز، توسط پیام‌آور و مبدعش نگاهی جهان‌شمول دارد.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران به یک محدوده جغرافیایی نگاه نمی‌کند، یادآور شد: جغرافیای تفکر و اندیشه‌های تحول آفرین، جغرافیای طبیعی نیست، بلکه جغرافیای انسانی است.

متکی برخوردهای صورت‌گرفته با انقلاب اسلامی در سطح جهانی را نشانگر تأثیرگذاری انقلاب بر فضای داخلی و زمینه‌سازی آن جهت ایجاد  تحول در خارج از مرزها دانست و گفت: همه‌ی جوامع بشری مخاطبان گفتمان انقلاب را شامل می‌شوند.

وزیر سابق امور خارجه ایران با مقایسه شرایط قبل و بعد از انقلاب اسلامی، تحول اساسی به وجود آمده پس از انقلاب مانند رجوع به آرای مردم جهت تصمیم‌گیری‌های کلان مملکتی را ناشی از گفتمان امام راحل دانست و افزود: انقلاب اسلامی، توجه تصمیم‌سازی در کشور را به قاعده‌ی مثلث که همان عموم مردم جامعه هستند برگرداند و مردم در سرنوشت خود سهیم شدند.

متکی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری که «این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست» گفت: تأثیر مفاهیم برآمده از شعارهای انقلاب اسلامی نتیجه‌ی دید جهانی امام خمینی در عرصه‌های بین‌المللی است که سازوکار نظام جهانی را با چالش جدی مواجه کرده است.

وی با اشاره به تحولات منطقه، دو عنصر آگاهی و تنفر از تحقیرشدگی را علل اصلی خیزش‌های مردم منطقه دانست و گفت: این عوامل منجر به برهم زدن سازوکارهای آمریکا در منطقه شده است.

وزیر سابق امور خارجه با طرح چند سؤال به بررسی عملکرد جمهوری اسلامی در مناسبات جهانی پرداخت و افزود: عدم روشنگری مناسب در فضای عمومی، به ایجاد دغدغه‌های اجتماعی می‌انجامد.

این کارشناس مسائل سیاسی با مقایسه گفتمان انقلاب اسلامی و سیاست‌های غرب گفت: امام خمینی‌(س) جهانی سخن گفت اما مداخله‌جویانه سخن نگفت؛ اما آمریکا جهانی سخن می‌گوید ولی مداخله‌جویانه و قلدرمآبانه رفتار می‌کند.

وی با بیان اینکه امروزه سیاست‌های آمریکا به بن‌بست رسیده و موجی از تنفر نسبت به آورده‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور در سطح جهانی به وجود آمده است، علت آن را عدم پایبندی آنان به شعارهای خویش نظیر احترام به حقوق بشر و دموکراسی دانست.

متکی در پایان با بیان اینکه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اقدامی پیشگیرانه به منظور جلوگیری از فتنه‌ی براندازی نظام جمهوری اسلامی بود، این واقعه را نتیجه جنایات آمریکا از 22 بهمن 57 تا 12 آبان 58 در ایران دانست.

این مراسم به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند برگزار شد و متکی در پایان، به پرسش‌های برخی دانشجویان پاسخ گفت.

. انتهای پیام /*